Vatrogasna zajednica grada Buzeta

IZBORNA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA BUZET

Kreirano Srijeda, 20 Travanj 2016

 


BUZET, 09.travnja 2016.
Dragan Klarić novi je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzet dok je njegov zamjenik Nenad Ratoša. Na izbornoj skupštini DVD-a održanoj u Vatrogasnom domu za zapovjednika je izabran Denis Prodan, za zamjenika Nenad Piuti, a tajnika Saša Pavletić.


Buzetski DVD je lani svoje aktivnosti provodio sukladno planu rada, pod krovnom organizacijom Područne vatrogasne zajednice Buzet, te uz vrlo dobru suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom Buzet. Dosadašnji predsjednik DVD-a Nenad Ratoša osvrnuo se na četverogodišnji mandat te istaknuo da su neovisno što su bila smanjena financijska sredstva, nastojali održati dostignuti standard opremljenosti i obučenosti članova.
- Bilježimo značajne uspjehe na vatrogasnim takmičenjima posebno kod mladeži kojoj smo posvećivali posebnu pažnju. Osiguravali smo im kampiranje u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, kampiranje na Ćićariji, te organizirali jednodnevno skijanje. Zahvalan sam mladeži na vremenu i trudu koje ulažu u rad u DVD-u, a posebno njihovim voditeljima Nenadu Piutiu i Saši Pavletiću, naglasio je Ratoša. Istaknuo je također da se DVD uključivao u gotovo sve manifestacije u organizaciji Grada i udruga u smislu pružanja pomoći zaštite, a svakako je primarno sudjelovao u svim akcijama za zaštitu od požara i akcijama preventive.
- Planirali smo u proteklom mandatu osigurati adekvatne prostore po operativnim grupama, što nismo ostvarili zbog raznih razloga, te će rješavanje tog problema ostati primarna zadaća novog rukovodstva, naglasio je Ratoša.
Zapovjednik DVD-a Buzet Denis Prodan istaknuo je da DVD ima 142 članova gdje je 69 operativna člana od toga 16 djelatnika JVP-a, 17 članica ženskog odjeljenja te 22 članova vatrogasne mladeži, ostali su pričuvni i počasni članovi. Operativni vatrogasci stručno su osposobljeni, imaju liječnički pregled, osigurani su 24 sata u slučaju nezgode i raspolažu sa zaštitnim intervencijskim odijelima, a DVD raspolaže sa četiri vatrogasna vozila.
- Lani smo imali ukupno 22 operativno - preventivne aktivnosti. Od toga 8 na tehničkim intervencijama i požarima i 14 na pružanju osiguranja raznih manifestacija. Na svim operativno - preventivnim aktivnostima sudjelovala su ukupno 162 vatrogasca i utrošila 1438 sati rada u što nisu ubrojeni sati rada na obuci i radu s mladeži. Za vrijeme ljetnih mjeseci i povećane opasnosti od požara u sedmodnevnoj pripravnosti bilo je po 10 operativnih članova DVD-a raspoređenih u četiri operativne grupe. Velika pažnja posvećena je obuci članova, naglasio je Prodan.
Gradonačelnik Siniša Žulić čestitao je novom vodstvu uz uvjerenje da će DVD i dalje biti značajan kotač u vatrogastvu Buzeštine, zapovjednik JVP i PVZ Buzet Damir Fabijančić posebno je istaknuo uspješnu suradnju između DVD-a i JVP-a dok se zapovjednik VZIŽ Dino Kozlevac zahvalio članovima buzetskog DVD-a na nesebičnom doprinosu u protupožarnim aktivnostima ne samo na području grada nego i na području županije. Zahvalio se i Gradu Buzetu na podršci jer ako je negdje u proteklih 17 godina mjerljiv napredak u vatrogastvu, rekao je Kozlevac, onda je to u Buzetu.
Spomenicu Područne vatrogasne zajednice Buzet za 20 godina aktivnog članstva u DVD-u dobili su; Denis Prodan, Armando Fabijančić, Marino Klarić, Olivio Zugan, Draženko Krivičić, Dean Kontić, Emil Bartolić, Davor Jermaniš, Igor Drašćić, Kristijan Krt, Rikard Perčić, Gabrijela Fabijančić i Ines Cerovac.
G. ČALIĆ ŠVERKO

Thursday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©