Vatrogasna zajednica grada Buzeta

30 GODINA JVP BUZET

Kreirano Nedjelja, 09 Studeni 2014


Prije trideset godina 01.11.1984. Općina Buzet osnovala je Profesionalne vatrogasne jedinice sa 8 profesionalnih vatrogasaca (zapovjednik, zamjenik zapovjednika, 3 vatrogasaca vozača i 3 vatrogasca) .


Od 1994. – 1998. godine u skladu sa Procjenom ugroženosti , Planom zaštite od požara i zakonskom regulativom povećava se taj broja na 18 profesionalnih vatrogasaca.
Javna vatrogasna postrojba 2002. godine seli se iz centra grada u novo izgrađeni vatrogasni dom u Sv. Ivanu.Vatrogasni dom izgrađen je za potrebe profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca.

Zahvaljujući Gradu Buzetu i Područnoj vatrogasnoj zajednici Buzet danas imamo dobro opremljenu vatrogasnu postrojbu sa kvalitetnim voznim parkom u kojoj je zaposleno 19 djelatnika od čega 17 profesionalnih vatrogasaca raspoređenih u 4 smjene . U svakoj smjeni su 4 vatrogasca a zapovjednik radi u dnevnoj smjeni.

Treba naglasiti da JVP Buzet ima jako dobru suradnju sa DVD Buzetom, DVD Ćićarijom, Javnim vatrogasnim postrojbama Istarske i Primorsko goranske županije te Gasilskom brigadom Kopar zbog čega možemo reći da je sustav zaštite i spašavanja na području djelovanja, odnosno Grada Buzeta i Općine Lanišće na visokom nivou.

Javna vatrogasna postrojba Buzet je danom otvorenih vrata i pokaznim vatrogasnim vježbama za djecu Dječjeg vrtića Grdelin, OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet te za sve građane obilježila svoj jubilej, odnosno tridesetu godišnjicu od osnivanja.

Tuesday the 18th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©