Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Pokazna vatrogasna vježba za osmoškolce

Kreirano Petak, 07 Studeni 2014

U sklopu europskog projekta Adriatic Holistic Forest Fire Protection (HOLISTIC), u kojem kao jedan od partnera sudjeluje i Istarska županija, danas je u buzetskoj sportskoj dvorani održana radionica prikladnog ponašanja u slučaju požara.

Naime, Istarska županija, kao jedan od partnera, napravit će tri pilot projekta. Prvi se odnosi na projektiranje vatrogasnog broda za gašenje požara na moru i s mora te spriječavanje širenja ekoloških rizika, što je dugogodišnja težnja Vatrogasne zajednice Istarske županije, dok će se drugim projektom nabaviti infracrvene i video kamere za upotpunjavanje već postojećeg sustava video nadzora u Hrvatskim šumama.

>

Treći se pilot projekt odnosi na izmjenu sustava grijanja u OŠ Vazmoslava Gržalje i sportske dvorane, a kojim će se grijati više od 2000 kvadratnih metara. Upravo je današnjim treningom i Info danom povezano više segmenata: djecu se educiralo kako postupati u slučaju požara, ali i kako biti energetski učinkoviti.

 Potom su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet kod sportske dvorane, na veliko oduševljenje malih Buzećana, održali edukativnu pokaznu vatrogasnu vježbu. Simulirali su požar u školskoj kuhinji i spašavali ozlijeđenog iz prostorije zahvaćene dimom, demonstrirali su aparate za gašenje požara, gašenje požara pjenom i vodom.

 

Tuesday the 18th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©