Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Održane Skupštine Područne vatrogasne zajednice i DVD-a Buzet

Kreirano Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014

Za Područnu vatrogasnu zajednicu Buzeta koja djeluje na buzetskom i laniškom području, a vatrogasnu djelatnost provode Javna vatrogasna postrojba Buzet te DVD Buzet i Ćićarija, prošla je godina bila olujna. Javna vatrogasna postrojba je lani imala ukupno 167 intervencija, od toga čak 144 tehničke intervencije, istaknuo je zapovjednik PVZ-a Damir fabijančić na skupštini održanoj 25. travnja 2014. Godine. Posebno je istaknuo angažman vatrogasaca 11. studenoga prošle godine kada je Buzeštinu zahvatilo orkansko nevrijeme, a JVP je imao 31 intervenciju.


- Tehnička opremljenost svih postrojbi PVZ-a Buzet jako je dobra, ocijenio je predsjednik PVZ-a Đino Piuti. PVZ se u proteklom razdoblju uključivao u aktivnosti na rješavanju prostora za vatrogasne organizacije. Još uvijek se oprema Vatrogasni dom na Vrhu, koji će biti smješten u prizemlju Društvenog doma. U PVZ-u, međutim, rekao je Piuti, nisu zadovoljni rješavanjem prostora za potrebe ročkih vatrogasaca

Svoju humanost i požrtvovnost dobrovoljni vatrogasci DVD-a Buzet pokazali su u prošlogodišnjim 17 intervencija. Dobrovoljno vatrogasno društvo Buzet ima 135 članova, od toga 70 operativnih članova od kojih i 16 djelatnika JVP Buzet, 21 članica ženskog odjeljenja te 16 članova vatrogasne mladeži. Ostali su pričuvni i počasni članovi, istaknuo je na skupštini DVD-a, zapovjednik Denis Prodan.

- Kako na mladima svijet ostaje, tako i naše društvo veliku pažnju posvećuje radu s mladima, naglasio je predsjednik DVD-a Buzet Nenad Ratoša. Odjeljenje vatrogasne mladeži Buzet nastupilo je na desetom županijskom natjecanju vatrogasne mladeži u Balama. Bez negativnih bodova osvojili su prvo mjesto te se plasirali na državno natjecanje koje će se održati u lipnju.
Na skupštini DVD-a uručena su vatrogasna priznanja. Spomenice za deset godina aktivnog članstva u DVD-u dodijeljene su Alešu Hrvatinu, Elvisu Klariću, Marinu Ivančiću, Daliboru Klariću, Emanuelu Krtu i Nenadu Ratoši. Za 30 godina članstva spomenicu su dobili Božo Puž, Ivan Jermaniš, Drago Medica, Damir Jerman, Milan Jermaniš, Damir Fabijančić, Lino Jermaniš, Rajko Pavšić i Boris Cerovac, za 40 godina Josip Vivoda, a za 50 godina Silvijo Brgodac.


Prigodnim obračanjem, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Dino Kozlevac, između ostalog istaknuo je da se jedna kuna uložena u vatrogastvo, izravno ili posredno vrača sa šest, odnosno u smanjenju šteta do kojih je moglo doći da nema dobrog sustava vatrogastva. Vatrogastvo Buzeta uzor je mnogima u Istri i Hrvatskoj poručili su gosti, predstavnici vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije. (Preuzeto iz Glasa Istre)

 

Thursday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©