Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Nevrijeme u Buzetu

Kreirano Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013

U ponedjeljak 11.11.2013. godine područje Grada Buzeta bilo je izloženo olujnoj i orkanskoj buri jačine 25 – 40 m/s odnosno 100 – 150 km/h. Takvo nevrijeme ne pamtimo od kada je osnovana Profesionalna vatrogasna jedinica Buzet (1984. godine), niti zadnjih 50 i više godina.


Zbog velikog broja poziva građana, policije, centra 112 i ostalih za uklanjanje srušenih grana, stabala, krovišta, nadstrešnica, limova, prometnih znakova, reklama i svega ostalog angažirana je kompletna Javna vatrogasna postrojba Buzet te određeni broj vatrogasaca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzet koji su također bili u pripravnosti.

Vatrogasci su izašli sa vozilima i opremom na 31 intervenciju u kojima je sudjelovalo ukupno 69 vatrogasaca. Najviše intervencija je bilo na otklanjanju srušenih stabala sa prometnica, ukupno 15 intervencija. Vatrogasci su sudjelovali i na slijedećim intervencijama otklanjanju stabala palih na stambene objekte 4 puta, na saniranju otkrivenih krovišta 3 puta, na sanaciji otrgnutih krovnih limova 3 puta, otklanjanju razbijenih stakenih stijena 2 puta, otklanjanju srušene nadstrešnice jednom, sanaciji srušenog dimljaka jednom te na gašenje zapaljenih dalekovodnih stupova dvaput.


Tijekom dana davali smo informacije Radio Zoni Buzet o stanju na terenu te preventivno upozoravali građane da ne izlaze iz svojih domova bez veće potrebe, rekao je zapovjednik JVP Damir Fabijančić.
Osim toga izjave o nevremenu i stanju na terenu davane su sredstvima javnog informiranja ( Radio Zona, Glasu Istre, Radio Istra, TV Istra, RTL, Nova TV...)

 

Iako su materijalne štete velike i još ih treba procijeniti sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava niti teže povrijeđenih građana.
U izuzetno teškim uvjetima rada djelatnici komunalnog poduzeća Park, cestarske službe i vatrogasci uspjeli su riješiti većinu nastalih događaja kako bi se promet i ostale poteškoće vratile u normalu.

Thursday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©