Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Pobjedom u Balama osigurali plasman na državno prvenstvo

Kreirano Petak, 18 Listopad 2013


Višegodišnji rad mladeži DVD-a Buzet rezultirao je osvajanjem prvog mjesta na 10. županijskom natjecanju vatrogasnog pomlatka i mladeži održanom u nedjelju13. 10. 2013. godine u Balama. Na nogometnom terenu snagu je odmjerilo ukupno 210 natjecatelja podijeljenih u 17 ekipa.

Boje Buzeta branilo je 9 vatrogasaca na čijem je čelu bio zapovjednik Luka Nemarnik (15), a pod vodstvom Saše Pavletića i Nenada Piutija. Pored zapovjednika ekipu čine još Antonio Kajin, Stefan Sinčić, Luka Hrvatin, Vito Danielle Coglievina, Aleks Rabak, Mateo Fabris, Vedran Glavić, Emil Krulčić, Marin Krušvar, Paolo Agapito I Dorijan Matković. Mladež DVD-a Buzet time je osigurala nastup na državnom natjecanju 2014. godine.

Mladi buzetski vatrogasci snagu su odmjerili u vježbi s preprekama i u štafetnoj utrci. Posla su imali s brentačama, gađanju mete i razvlačenju tlačne pumpe.
- Zadatak zapovjednika je da postroji ekipu, preda popis natjecatelja i vodi brigu o ekipi. Bilo je lijepo i zanimljivo, kazao je Luka Nemarnik.
Saša i Nenad ističu kako je s djecom raditi zahtjevno, no trud se na koncu isplati što je vidiljivo i u ostvarenom rezultatu. Dodaju kako djecu više zanima terenska od teorijske nastave. Edukaciju s djecom provode jednom tjedno, dok prije natjecanja vježbaju češće. Mladež podučavaju kako rukovati vatrogasnim aparatom, koje sprave i opremu koriste vatrogasci, kako gasiti i kako gori vatra.

U narednim tjednima DVD Buzet u suradnji s buzetskom osnovnom školom primit će nove članove vatrogasne mladeži radi pomlađivanja ekipe. Zainteresirani se mogu javiti svojim razrednicama ili u DVD Buzet.

Thursday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©