Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Godišnja skupština DVD Buzet

Kreirano Subota, 27 Travanj 2013

Godinu za nama obilježile su ekstremno visoke temperature i suše koje su u konačnici kumovale velikom broju požara. Jedan je to od razloga zašto su u buzetskom DVD-u posebnu pažnju posvetili obuci članova, koji su se već iskazali u brojnim operativno-preventivnim aktivnostima kada su pružili pomoć JVP-u Buzet, rekao je podnoseći izvještaj o radu predsjednik DVD-a, Nenad Ratoša, na Skupštini Društva održanoj 27. travnja 2013. godine.Godinu za nama obilježile su ekstremno visoke temperature i suše koje su u konačnici kumovale velikom broju požara. Jedan je to od razloga zašto su u buzetskom DVD-u posebnu pažnju posvetili obuci članova, koji su se već iskazali u brojnim operativno-preventivnim aktivnostima kada su pružili pomoć JVP-u Buzet, rekao je podnoseći izvještaj o radu predsjednik DVD-a, Nenad Ratoša, na Skupštini Društva održanoj 27. travnja 2013. godine. Inače, DVD Buzet broji 150 članova.

-Veliku pažnju posvećujemo radu s mladima kako bi se osigurao kontinuitet rada Društva i u budućnosti. Starija grupa mladeži već je na pragu punoljetnosti, neki su već i punoljetni, pa ih pripremamo da postanu operativni vatrogasci. Mlađa grupa mladeži jednom tjedno ima teoretsku ili praktičnu obuku te će do ljeta pristupiti polaganju ispita za vatrogasnu mladež, rekao je Ratoša.

Osvrćući se na prošlu godinu, zapovjednik DVD-a Denis Prodan napomenuo je kako je bilo potrebe za većim angažmanom članova Društva. Posebno će ostati upamćen požar na Ćićariji u veljači i požar kod Nugle u ožujku.

- Tijekom prošle godine  imali smo  ukupno 27 operativno - preventivnih aktivnosti. Od toga, 15 na gašenju požara te jednu u potrazi za nestalom osobom, gdje je sudjelovalo 170 vatrogasaca, kazao je Prodan.

Rikardu Perčiću povelja počasnog predsjednika DVD-a Buzet

Skupština je iskorištena za dodjelu zahvalnica i priznanja. Spomenicu za 10 godina aktivnog članstva primio je Saša Bužan, a zahvalnicu za poseban doprinos i potporu vatrogastvu i zaštite od požara Oriana Krušvar, Romina Merlić i Dražen Fantinić. Priznanje za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara pripalo je Armandu Fabijančiću i Robiju Jermanišu. Spomenica za 30 godina aktivnog članstva  dodjeljena je Vladimiru Markežiću, srebrenu medalju je zaslužio Korado Majcan, a spomenica za 60 godina aktivnosti u društvu Serđo Vodopija. Povelja počasnog predsjednika DVD-a Buzet krasit će dom Rikarda Perčića.

Thursday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©